Иран заяви днес, че военните му сили са готови да се

...
Иран заяви днес, че военните му сили са готови да се
Коментари Харесай

Иран: Имаме пълна готовност за всяка операция

Иран заяви през днешния ден, че военните му сили са подготвени да се опълчват на всяко нахлуване от страна на Израел, а високопоставени публични представители на военновъздушните сили обявиха, че са подготвени за деяние, съобщи Ройтерс.

Миналия уикенд Иран извърши първата в историята си директна офанзива против Израел в отговор на хипотетичен израелски удар по постройка на иранското консулство в Дамаск на 1 април. От своя страна Израел съобщи, че ще отвърне на удара, а военният му кабинет се събра през днешния ден, с цел да разиска опциите за контрадействия.

" Всяко нахлуване от страна на ционисткия режим на наша територия ще бъде посрещнато със недопечен отговор ", съобщи иранският президент Ебрахим Раиси на церемониал, организиран по случай Деня на армията, съобщават иранските държавни медии. 

 Израел сподели иранска ракета, извадена от Мъртво море (СНИМКИ) България 4 мин. Израел сподели иранска ракета, извадена от Мъртво море (СНИМКИ)  Участвала ли е принцесата на Йордания в свалянето на ирански дронове? (СНИМКИ) Светът 4 мин. Участвала ли е принцесата на Йордания в свалянето на ирански дронове? (СНИМКИ)  Анализатор: Иран можеше да задейства съдружници и да изстреля стотици ракети Лице в лице 2 мин. Анализатор: Иран можеше да задейства съдружници и да изстреля стотици ракети  Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия България 3 мин. Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия  Израел сподели иранска ракета, извадена от Мъртво море (СНИМКИ) България 4 мин. Израел сподели иранска ракета, извадена от Мъртво море (СНИМКИ)  Участвала ли е принцесата на Йордания в свалянето на ирански дронове? (СНИМКИ) Светът 4 мин. Участвала ли е принцесата на Йордания в свалянето на ирански дронове? (СНИМКИ)  Анализатор: Иран можеше да задейства съдружници и да изстреля стотици ракети Лице в лице 2 мин. Анализатор: Иран можеше да задейства съдружници и да изстреля стотици ракети  Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия България 3 мин. Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия

Командирът на военновъздушните сили на Ислямска република Иран предупреди на същото събитие, че бойните самолети, в това число създадените в Русия Су-24, са в " най-хубава подготвеност " да противодействат на всяка израелска офанзива. 

" Имаме цялостна подготвеност във всички области, в това число въздушното ни покритие и бомбардировачите, и сме подготвени за всяка интервенция ", съобщи бригаден военачалник Амир Вахеди.  

Директна офанзива против бази на иранската Революционната армия или уреди за нуклеарни проучвания в Иран са едни от опциите на Израел да нанесе ответен удар. Възможно е Израел да нападна и цели извън Иран, отбелязва Ройтерс.

А Брюксел и Вашингтон обмислят нови наказания против Иран след офанзивата против Израел. Те ще са ориентирани главно против ракетната стратегия на Техеран, както и против иранската революционна армия, съобщи кореспондентът на bTV Десислава Минчева.

Kоординиран дипломатически отговор готвят и от Г-7, чиито външни министри се събират по-късно през днешния ден на италианския остров Кaпри. А от Брюксел се чака евролидерите да призоват всички страни в спора в Близкия изток да се въздържат от дейности, които биха довели до нова ескалация.

" Идеята е да разтеглим обсега на съществуващия санкционен режим, който се отнася до даването на дронове от Иран на Русия. От една страна, може да включим и ракетите, а от друга – доставките от Техеран към неговите проксита в Близкия изток ", коментира Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР